HČSP objavio optužnicu za veleizdaju protiv Mesića, Josipovića, Vlade i političkih stranaka

HČSP objavio optužnicu za veleizdaju protiv Mesića, Josipovića, Vlade i političkih stranaka

Foto: Nikola Vilić / Cropix

HČSP JE objavio optužnicu za veleizdaju protiv Stjepana Mesića, Ive Josipovića Vlade i najjačih hrvatskih stranaka. Nemaju povjerenja u hrvatske institucije pa optužnicu neće dati DORH-u.

Mesić špijun, a Josipović jugonacionalist...

Mesića terete kao izdajnika, špijuna i krivokletnika, Josipovića kao jugonacionalista i širitelja bratstva i jedinstva, Vladu RH kao marionetsku, izdajničku i služničku, vodstva stranaka (HDZ, SDP, SDSS, HNS, IDS) i njihove "hrvatofobične medijske hijene" za sudjelovanje u sustavnim krivotvorinama i lažima te kriminalizaciji prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i čitavog Domovinskog rata.

"Optužujemo vas za utamničenja naših pobjedničkih generala, časnika i dočasnika HV-a, koji trunu po raznim kazamatama Haaga, Gradiške i Gline. Optužujemo vas za sva poniženja, strah, očaj, bol i smrt hrvatskih branitelja koji su počinili samoubojstva za vaše izdajničke vladavine. Optužujemo vas za sustavnu kolonizaciju i rasprodaju Hrvatske, kako bi putem provizija napunili svoje lopovske džepove. Optužujemo vas što ste Hrvatsku doveli do dužničkog ropstva i služničkog položaja i tako joj ugrozili suverenitet", navodi se u optužnici HČSP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brutalno izdajstvo

"Optužnica je sažetak brutalnog izdajstva politike koja se vodi od 2000. godine naovamo. Na djelu je rigidno sluganstvo i diktat stranih moćnika. Hrvatski narod im treba presuditi. Ovaj put izdajstva konačno mora biti prekinut, jer vidimo da destrukciji nema kraja. Potrebna je smjena rigidne antihrvatske vlasti", kaže Josip Miljak, predsjednik HČSP-a.

Još hapšenja?

Luka Podrug, tajnik stranke, podsjetio je kako su u Splitu na pročelju zgrade u kojoj se nalaze stranačke prostorije prije šest godina izvjesili sliku generala Gotovine. "Dobili smo kaznenu, prekršajnu prijavu, stiglo je 50 policajca, bilo im je neugodno skidati pa su nas zamolili... Sad smo sliku generala Gotovine opet stavili i bit će na svom mjestu dok god general ne bude proglašen počasnim građaninom Splita, odnosno, ne bude oslobođen", kazao je Podrug.

Po njemu je presuda haškog suda politička presuda hrvatskoj državi. "Gotovina je osuđen zato što više nisu živi Tuđman, Šušak i Bobetko. To je bila cijena za ulazak u EU. Žrtvovali su ga Sanader i Mesić, a i Josipović i Kosor. Bojim se da je ovo samo uvod u ono što nas čeka. U narednih par mjeseci ti poltroni će pohapsiti što više hrvatskih branitelja", zabrinut je Podrug. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara