HDSSB spreman podržati Škoru za gradonačelnika

HDSSB spreman podržati Škoru za gradonačelnika

"MI SMO spremni podržati Škoru za gradonačelnika Osijeka", kazao nam je danas Vladimir Šišljagić, naglašavajući da HDSSB još uvijek nije ostvario nikakve kontakte s potencijalnim koalicijskim partnerima, ali dodaje da su, što se njih tiče, sve opcije otvorene.

"Miroslav Škoro za gradonačelnika"  - je problem u pregovorima između relativnog pobjednika HSP-a i HDZ-a, koji im već tjedan dana odbija dati odlučan odgovor hoće li sudjelovati s njima u vlasti. Zbog toga se HSP već počeo okretati SDP-u, koji im ne hrli u zagrljaj, pa je Đapić u neslužbenim kontaktima već pokazao prve znake malodušnosti, ako ne i pomirenje  sa činjenicom da neće formirati vlast.

Što se Đapić čudi?

Šišljagić kaže da će njegova stranka ipak pričekati da Đapić kao relativni pobjednik iskoristi svoje legitimno pravo i pokuša formirati vlast. Činjenicu da šef HSP-a želi biti gradonačelnik, a ne prepustiti to mjestu raspjevanom kandidatu HDZ-a, Šišljagić komentira sa - "hm, čudno".

"Najmanje razloga da se čudi ovom zahtjevu HDZ-a ima Đapić, jer je on na prošlim izborima sa četiri vijećnika uvjetovao gradonačelničku funkciju i većinu", kaže Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za odgodu ZERP-a glasali bi i da je SDP na vlasti

Upitali smo Šišljagića hoće li im se biračko tijelo protiviti tome da se nakon svega što se događalo ranije između tih dviju stranaka, HDSSB složi s HDZ-om i na lokalnoj razini, kao što je to već učinio na nacionalnoj, sinkronizirano dižući ruke na najkontroverznijim izglasavanjima.

"U određenim stvarima s HDZ-om se složiti ne možemo, ali to ne znači da ne možemo s njima surađivati. Oni su podržali naš projekt za Slavoniju, a i mi smo glasali za odgodu ZERP-a jer je to bilo u interesu Hrvatske. Nama je kazalište u Saboru nepotrebno i jednako bi glasali i da je SDP bio na vlasti", tvrdi Šišljagić.

A.B.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara