HDZ dijelio kalendare s Pavelićevom slikom

HDZ dijelio kalendare s Pavelićevom slikom

SESVETSKI HDZ povodom Nove godine dijelio je kalendare "Hrvatska kroz povijest", u kojem je svaka stranica pojedinog mjeseca prikazivala osobu koja je bila važna u hrvatskoj povijesti, od Trpimira, Domagoja i Branimira do Franje Tuđmana čija je slika na stranici za prosinac 2004.

Zanimljivo je da su HDZ-ovci dobili dvije različite verzije kalendara. Od tristotinjak kalendara koliko su ih naručili iz Širokog Brijega, u sesvetsku podružnicu HDZ-a stiglo je oko 150 kalendara sa slikom ustaškog poglavnika Ante Pavelića na stranici za mjesec listopad, dok su ostali na toj stranici imali sliku Ljudevita Gaja i Iliraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik sesvetskog HDZ-a Ivan Dujmović izjavio je kako je kalendare naručio nakon što je vidio verziju s ilircima, te da trgaju stranice na kojima je Ante Pavelić i tako dijele kalendare svojim članovima i simpatizerima, piše Jutarnji list dodajući kako je nekoliko sati nakon ove izjave Dujmović porekao da su dobili dvije verzije kalendara, te da nemaju niti jedan sa slikom Ante Pavelića.

Glasnogovornik HDZ-a izjavio je kako stranka s tim kalendarima nema nikakve veze, te da je to sigurno provokacija, dok članovi sesvetskog HDZ- sumnjaju da su im Pavelića podmetnuli pripadnici Hrvatskog bloka.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara