HDZ: Financiranje kampanje Jadranke Kosor transparentno i zakonito

HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) danas je "neutemeljenim i neistinitim" ocijenila tvrdnje Štefanije Balog, voditeljice izbornog stožera predsjednika Stjepana Mesića, da je Jadranka Kosor lažno prikazala iznos novca utrošenog u predizbornoj kampanji.

"Potpuno je neistinit bilo koji podatak koji je u vezi s financiranjem predsjedničke kampanje izjavila gospođa Balog. Jedino je točno, s čim je javnost već upoznata, da je jedini financijer kampanje Jadranke Kosor samo HDZ. Ponovno ponavljamo, zbog učestalih podmetanja, da je financiranje kampanje Jadranke Kosor bilo potpuno transparentno i u skladu sa zakonom", navodi se u priopćenju HDZ-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni stožer predsjednika države jučer je ponovno optužio stožer HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor da je lažno prikazao iznos novca utrošenog u predizbornoj kampanji, tvrdeći da su se troškovi Kosoričine kampanje kretali između 30 i 35 milijuna kuna, a ne, kako je prijavljeno Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), oko 6,4 milijuna kuna.

Financijsko izvješće Kosoričinog stožera da je HDZ u kampanju utrošio 50 tisuća kuna manje od Mesićevog stožera, koji je DIP-u prijavio nešto manje od 6,5 milijuna kuna, Balog je nazvala prijevarom hrvatskih građana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara