HDZ lažirao anketu Večernjeg lista?

HDZ lažirao anketu Večernjeg lista?

NAKON što je u anketi Večernjeg lista Ivo Sander proglašen osobom godine, tjednik Nacional tvrdi kako su anketu namjestili čelnici HDZ-a i glasnogovornik HDZ-a i Vlade RH, Ratko Maček.

U anketi koju je proveo Večernji list, premijer Ivo Sander proglašen je osobom godine, osvojivši 46,55 posto glasova od 26,836 Večernjakovih čitatelja.

Anketa je trajala desetak dana, a rezultati su objavljeni 31. prosinca. Glasovalo se na broj 060/88-89-20, koji je zabilježio 13.490 poziva te SMS-om na broj 66310 na koji je poslano 13.346 poruka.

Najveći negativac bio je Stjepan Mesić s 36,64 posto glasova, a slijedili su ga Denis Latin (21,78 posto) i Ivo Sander s 12,54 posto glasova.

Kako od člana najužeg vodstva HDZ-a doznaje Nacional, u vladajućoj stranci su organizirane brojne podružnice čiji su članovi glasali i slali poruke za Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu kazati što je HDZ radio, to morate pitati gospodina Ratka Mačeka. Ono što mogu reći je da smo s agencijom Markottel, nakon nekoliko dana što je anketa trajala, vidjeli kako s istog broja dolazi veći broj poziva." - izjavio je za Index glavni urednik Večernjeg lista Miljenko Manjkas.

"Dogovorili smo da ćemo napraviti filter, koji bi dopustio samo manji broj glasova s jednog broja, tako da se radi o rezultatima koji su profiltrirani." - kazao je Manjkas te dodao kako nije bio na nikakvom ručku s premijerom Sanaderom, kako  Nacional tvrdi.

Ratko Maček je na putu i tvrdnje Nacionala nije mogao komentirati.


(Izvor: Večernji list)

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara