HDZ spremio 200.000 eura, ali Thompson je tražio pola milijuna?

Foto: Index

MLADEN BARIŠIĆ, bivši HDZ-ov rizničar, u svom iskazu pred Uskokom ne samo da je priznao da je Marku Perkoviću Thompsonu na zahtjev Ive Sanadera, već je kazao i da se pjevač "cjenkao" za cifru, prenosi Vjesnik! Barišić je navodno istražiteljima rekao da je izvorni plan bio Thompsonu platiti 200.000 eura kako se ne bi uključio u predizbornu kampanju konkurentskih članaka. No, pjevač je navodno tražio više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Thompsona je iz "crnih fondova" bilo spremljeno "samo" 200.000 eura, navodno je otkrio Barišić, koji tvrdi da mu je Thompsonov zahtjev za znatno većom svotom novca stvorio probleme jer nije imao na umu toliku svotu. Barišić je, piše Vjesnik, Thompsonovu poruku dobio preko fra Slavena Milanovića Litre. Iako Barišić u tom trenutku u "crnim fondovima" nije imao toliko novca, Sanader mu je navodno rekao da se "snađe kako zna i umije", samo da se Thompsonu plati.

Uskok navodno raspolaže informacijama da je s Thompsonom, upravo preko fra Milanovića Litre, u kontakt prvi stupio Ivo Sanader, koji je s obitelji na misu redovito išao u crkvu Gospe Lurdske, gdje je Milanović Lire bio župnik. Barišić također tvrdi da je fra Milanović Litre bio prisutan i kad je Thompsonu predao novac. Podsjećamo, Thompson je demantirao da je primio novac od HDZ-a, a nedavno je najavio i da će tužiti Uskok ako mu se ne ispričaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara