HDZ umirovljenicima: Hvatajte puževe, žabe, potkivajte konje

HVATANJE žaba i puževa, potkivanje konja, izrada čipki, skupljanje kora od stabala, uslužno piljenje drva, astrološke i spiritualističke djelatnosti, poslovi su koje je HDZ pompozno omogućio umirovljenicima, bez ukidanja prava na mirovinu.

Dojavio nam je to umirovljenik i invalid Domovinskog rata, Dražen Pilić iz Zaprešića koji se u najmanju ruku šokirao kada je posjetio Poglavarstvo Grada Zaprešića kako bi ih upitao kako da se provoza brodom kapetana duge plovidbe Ive Sanadera, koji je obećao omogućiti "dopunski rad umirovljenicima bez gubitka prava na mirovinu".

"Evo već nekoliko dana slušam naš vladajući HDZ da je vratio penzionerima dostojanstvo za život, i da kada su u mirovini, imaju pravo na dodatni rad ili kućnu radinost, da si mogu zaraditi... Pa evo odem ja danas u Poglavarstvo našeg grada, direkt u gospodarstvo, da se raspitam u čemu je kvaka", piše Pilić, inače, Indexov bloger Kapara.

"Upitah ga koliko se može zaradit na tome..."

Kad je došao tamo, "debelo" se iznenadio kada je vidio kako kao penzić može raditi u kućnoj radinosti a da ne zaradi ništa, pa nabraja: "potkivanje konja, kukičanje, rezanje drva, sakupljanje lišća po šumi, 'vatanje žaba i puževa, sakupljanje kestena ...", piše on i dodaje kako se popis dostojanstvenih poslova nastavlja na čak 5 stranica koje je dostavio našoj redakciji.

"Pa lijepo ja upitah tog djelatnika koliko se može zaraditi na tome? On odgovori - ništa. Pa zašto nam onda govorite o dostojanstvu umirovljenika kad nas terate da lovimo žabe i 'vatamo puževe ili potkivamo konje?", pita Pilić.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara