Hebrang: Oporba je čekala izbore da objavi priču o dvostrukim mirovinama Hrvata u BiH

Tekst: I.Ć.
Foto: Arhiva

"U PROTEKLIH nekoliko godina otkrili smo 60 osoba koje su nezakonito primale hrvatske mirovine", naglasio je u razgovoru za Dnevni avaz Ivan Rogić zamjenik direktora PIO/MIO Federacije BiH. Naglasio je da su spremni poslati spisak u Hrvatsku u onom trenutku kada to službeni Zagreb i zatraži.

> Potpredsjednik HDZ-a BiH u Hrvatskoj devet godina primao vojnu invalidsku mirovinu

Podsjetima, afera oko mirovina Hrvata u BiH krenula je kada je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo optužni prijedlog protiv 52-godišnjeg potpredsjednika HDZ-a BiH i zastupnika Parlamenta BiH Nike Lozančića, kojega se tereti za prijevaru tešku 600 tisuća kuna. Lozančića se tereti da je od 2. veljače 2000. godine do 14. rujna ove godine nezakonito primao hrvatsku vojnu invalidsku mirovinu, iako je bio dužan prijaviti da mu od 3. veljače 2000. godine mirovinsko i zdravstveno osiguranje uplaćuje Parlament BiH, u kojem je izabran za zastupnika.

Hebrang: Oporba je čekala izbore

Sam Lozančić se oglasio u sarajevskim medijima u kojima je naglasio da je riječ o podmetanjima vezanim za skore predsjedničke izbore. Štoviše, mediji u BiH citiraju i zaštitnika svih diskriminiranih HDZ-ovaca odnosno predsjedničkog kandidata HDZ-a Andriju Hebranga koji je cijeli slučaj banalizirao.

"Radi o zloupotrebi pomoći iz Hrvatske u svrhu stjecanja dvostrukih primanja, ali oporba je znala za ovaj problem, no čuvala ga je do izborne kampanje. U prvi plan stavljaju pomoć koju je bivši premijer Ivo Sanader dao za BiH, što je činio svake godine. Politiziraju tu podršku objašnjenjima da HDZ u najvećoj krizi iznosi novac iz Hrvatske", naglasio je Hebrang u izjavi za Dnevni avaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara