HEBRANG U POSJETU KINI RAZGOVARAO S POTPREDSJEDNICOM VLADE

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang sastao se u ponedjeljak u okviru službenog posjeta NR Kini s potpredsjednicom Vlade i ministricom zdravstva NR Kine Wu Yi, priopćeno je iz Vlade Republike Hrvatske.

Andrija Hebrang i Wu Yi složili su se kako su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, premda postoji neravnoteža na području međusobne gospodarske razmjene. Hebrang je prenio namjeru hrvatske Vlade o intenziviranju bilateralnih gospodarskih odnosa, ističe se u priopćenju.

Razmijenjena su mišljenja o konkretnim područjima suradnje kao što su turizam, proizvodnja i distribucija električne energije, proizvodnja i prodaja prehrambenih prerađevina te posebno poboljšanje suradnje na području farmaceutske industrije posebice području lijekova i zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Wu Yi je pozdravila namjeru hrvatske Vlade u jačanju gospodarske suradnje te istaknula kako je NR Kina otvoreno tržište na kojemu su hrvatska poduzeća dobro došla.

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi u Kini boravi od 22. do 29. listopada na poziv kineske vlade.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara