HEP: normalizirana opskrba električnom energijom u sjeverozapadnoj hrvatskoj

Tijekom dopodneva uspostavljena je redovna opskrba električnom energijom na čitavom području sjeverozapadnog dijela Hrvatske koja je bila prekinuta i poremećena zbog jutrošnjeg kvara na postrojenjima trafostanice Tumbri, priopćeno je iz Hrvatske elektroprivrede.

Do kvara je došlo u 8,20 sati, prvi su potrošači dobili električnu energiju već u 8,45 sati, a najveći dio potrošača do 10,20 sati. Do 11,30 sati uspostavljena je redovna opskrba na čitavom području. S manjim teškoćama u napajanju električnom energijom ostali su pojedini dijelovi Zagreba i drugi manji dijelovi distribucijskih mreža, zbog teškoća i manjih kvarova prigodnom ponovno uspostave napajanje u pojedinim dijelovima električne mreže, izvijestili su iz HEP-a.

U 8,20 sati došlo je do poremećaja u sjeverozapadnom dijelu hrvatskog elektroenergetskog sustava i prekida opskrbe potrošača električnom energijom na širem području gradova Zagreba, Siska, Varaždina, Karlovca, Čakovca, Bjelovara, Križevaca, Novske, Kutine, Krapine i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kvar na postrojenju Trafostanice 400/110 kilovolti (kV) Tumbri (30-ak kilometara južno od Zagreba) prouzročio je ispad iz pogona svih 110 kV dalekovodnih veza u ovoj trafostanici, navodi HEP.

S obzirom da je riječ o najvažnijem objektu i točki prijenosa električne energije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, lančano su, zbog preopterećenja, ispali dalekovodi, trafostanice i elektrane na čitavom ovom području.

Iz Hrvatske elektroprivrede navode da su njihove ekipe odmah nakon ispada locirale i počele otklanjati kvar. Usporedo je započelo ponovno uspostavljanje sustava. Najprije se uspostavila proizvodnja električne energije u elektranama u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U najkraćem roku počelo je i uspostavljanje napajanja potrošača. Uspostava se provodila postupno i u skladu s planovima prioriteta, ovisno o raspoloživoj snazi i energiji u sustavu, priopćili su iz HEP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara