hep o kvaru na trafostanici u Obrovcu

Hrvatska elektroprivreda (HEP) očekuje da će se napajanje električnom energijom tunela sv. Rok, koji je nakon jučerašnjeg kvara na trafostanici Obrovac danas ponovno ostao bez struje, uspostaviti tijekom poslijepodneva.

Po sadašnjim procjenama HEP-a, do kvara na trafostanici došlo je uslijed nevremena na tom području.

U današnjem priopćenju HEP-a, objavljenog nešto prije 15 sati, navodi se da je jučer ujutro došlo do prekida napajanja električnom energijom autoceste na dionici Tunel sv. Rok - Maslenica, uključujući i napajanje samog tunela, zbog tehničkog kvara u postrojenju TS 110/35 kV Obrovac koji je, prema sadašnjim procjenama, izazvan nepovoljnim vremenskim okolnostima.

Naime, stoji u priopćenju, tada je na području Obrovca i okolice puhalo snažno jugo, što je izazvalo pad jednog 35 kV dalekovodnog vodiča od Obrovca prema Starigradu (područje Maslenice). Istodobno je došlo do kvara na prekidaču 35 kV voda kojim se opskrbljuju objekti auto-ceste s tunelom Sv. Rok. Napajanje tunela i dijela autoceste, nakon tehničkih intervencija, uspostavljeno je u subotu tijekom poslijepodneva, ali se tijekom noći sa subote na nedjelju, ponovio kvar na drugom prekidaču 35 kV voda koji služi za napajanje objekata auto-ceste.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se tijekom današnjeg dana, radilo na osposobljavanju napajanja sa sjeverne strane tunela sv. Rok iz TS 35 kV Ličko Cerje pokraj Gračaca, ali zbog tehničkih teškoća na tom objektu nije uspjelo.

Stručne ekipe HEP-a, Hrvatskih auto-cesta i isporučitelja opreme Končar-Elektroindustrije, rade na osposobljavanju objekata i mreže radi uspostavljanja ponovnog napajanja auto-ceste i tunela sv. Rok. Uspostavljanje napajanja objekata auto-ceste, očekujemo tijekom današnjeg poslijepodneva. Istodobno, stručni tim analizira opseg i uzroke kvarova i prekid napajanja objekata auto-ceste, stoji na kraju HEP-ova priopćenja.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara