Herman: Očekujem da će Sanader posjetiti Slavoniju

SABORSKI zastupnik Libre Vilim Herman rekao je danas u Osijeku kako očekuje da će premijer Ivo Sanader ispuniti obećanje s nedavnog aktualnog saborskog prijepodneva da će uskoro doći u Osijek kako bi s lokalnim dužnosnicima i saborskim zastupnicima razgovarao o najvažnijim projektima za Osijek te Slavoniju i Baranju.

Na konferenciji za novinare Herman je kazao da će, ako se to ubrzo ne dogodi te ako sastanak s premijerom ne bude okončan s konkretnim zaključcima i rezultatima, smatrati da se "i dalje radi o politici koja stvara dojmove, a ne riješava probleme".

Rekao je kako očekuje jasno očitovanje premijera da će se poštivati 2005. godina kao rok za početak izgradnje međunarodnog prometnog koridora 5C te razgovore o nastavku ulaganja u osječko Sveučilište i projekt navodnjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"I dalje inzistiramo na projektu osnivanja agrobanke jer bez domaće banke, koja će biti investicijski, a ne komercijalno orijentirana, od slavonskog agrara te malog i srednjeg poduzetništva, neće biti ništa", ustvrdio je Herman.

Komentirajući sigurnosne prilike u Osijeku vijećnik Libre u osječkom Gradskom vijeću Goran Ilić kazao je kako je tijekom prošle godine povećan broj ubojstava i razbojstava. Stranka će zatražiti da sastavni dio izvješća o stanju sigurnosti, uz policijsko izvješće, bude i izvješće osječkog Općinskog državnog odvjetništva, kao i da se o stanju sigurnosti "raspravlja na svakoj sjednici Gradskog vijeća dok se stanje ne popravi".

(Hina) xivuč yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara