HGK odbacuje optužbe u vezi Name

HRVATSKA gospodarska komora (HGK) odbacila je danas optužbe Sindikata tekstila i konzorcija Zagrebačkih robnih kuća, koji traže smjenu predsjednika HGK-a Nadana Vidoševića, da se u rješavanju slučaja Name stavila na stranu trgovaca, a ne proizvođača tekstila i obuće.

Iako je HGK prethodno dva puta dao pozitivno mišljenje o poslovnom planu konzorcija za preuzimanje Name u stečaju, Vidošević je nedavno uputio pismo premijeru Ivi Sanaderu kojim podupire pismo namjere za kupnju Name trgovačkih kuća Lantea i Iris, ističu sindikalci i konzorcij domaćih proizvođača tekstila i obuće.

HGK pak u priopćenju tvrdi da sustavno promiče interese hrvatskog gospodarstva, poglavito izvozno orijentiranu proizvodnju, te vodi brigu o zaštiti hrvatske proizvodnje.

Nakon stečaja Name sredinom 2000. bilo je mnogo zainteresiranih za preuzimanje te trgovačke kuće, a ponajviše stranih trgovačkih lanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HGK je podupirao domaći konzorcij na samom početku jer je tada to smatrao najboljim načinom zaštite interesa hrvatskoga gospodarstva.

Nakon što su za Namu pokazale interes i hrvatske trgovačke kuće smatramo da se otvorila mogućnost širega i kvalitetnijeg dogovora oko budućnosti Name, ističe HGK.

Budućnost Name je povratak na prijašnju poziciju prestižnog trgovačkog lanca. Nama je simbol hrvatske trgovine za koji bi bilo poželjno da ostane u hrvatskom vlasništvu. Ona mora biti elitna destinacija za ponudu artikala vrhunske kakvoće uz jamstvo profita, rekao je predsjednik HGK-a Nadan Vidošević.

Nama kao hrvatski prestižni trgovački lanac, olakšala bi hrvatskim proizvođačima kvalitetnog tekstila i obuće da svoje proizvode plasiraju na police elitne robne kuće. Za uspjeh tog projekta ključan je menadžment buduće Name.

HGK svoju ulogu vidi u tome da povezuje, a ne suprotstavlja trgovačka društva, pa vjeruje da će hrvatska trgovina i proizvođači tekstila i obuće naći zajedničko rješenje i na taj način maksimizirati učinke u vlastitom interesu, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara