HHO danas dobiva na uvid optužnicu protiv svog predsjednika

HHO danas dobiva na uvid optužnicu protiv svog predsjednika

IZVRŠNI odbor HHO-a danas će i službeno imati uvid u optužnicu protiv svog novoizabranog predsjednika Danijela Ivina, kojeg Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči za zlouporabu ovlasti. Odlučit će tada što će učiniti s Ivinom do pravomoćnosti optužnice, prema kojoj je, dok je bio član Nadzornog odbora Geotehnike, oštetio tu tvrtku za 390 tisuća kuna.

Prema jednoj od pet točaka te optužnice podignute u srpnju, Ivina se tereti da je na štetu te tvrtke omogućio Željku Dobranoviću, bivšem predstojniku ureda predsjednika Stjepana Mesića, kupovinu stana od 83 četvorna metra u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu za četvrtinu tržišne cijene. Prema optužnici, dogodilo se to 2001. godine, a Mesićev je predstojnik stan te kvadrature dobio za samo 133 tisuće kuna.

Dobranović je osumnjičen skupa s Ivinom i još tri osobe iz Upravnog odbora Geotehnike, 57-godišnjim Z.Š., 68-godišnjim T.B. i 56-godišnjim I.Š.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivin je u svibnju rekao kako će sam dati ostavku ako ova optužnica postane pravomoćna, kada se zbog nje osporavao njegov izbor za predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora. No, to će ipak odlučiti Plenarni skup koji će biti sazvan nakon što danas Izvršnom odboru budu poznati detalji optužnice, a na kojemu će biti donesena odluka tko će biti vršitelj dužnosti predsjednika do pravomoćnosti optužnice.

Plenarni je skup, sukladno Statutu, jedini nadležan za izbor i promjene predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Izvršnoga odbora HHO-a, pa tako jedini može odlučiti i o ostavci predsjednika, priopćio je HHO sredinom kolovoza.

A.B.
Foto: Novi list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara