Hido Biščević u Tunisu i Saudijskoj Arabiji razgovarao s visokim dužnosnicima

Državni tajnik Hido Biščević tijekom prošlotjednog boravka u Tunisu i Saudijskoj Arabiji razgovarao je s visokim dužnosnicima tih zemalja o razvoju odnosa s Europskom unijom te o stanju na Bliskom istoku, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo vanjskih poslova.

Biščević, državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, 26. i 27. veljače posjetio je Tunis i Saudijsku Arabiju, kaže se u priopćenju.

U Tunisu je razgovarao sa zamjenikom ministra za Europu Hatemom Ben Salemom kojemu je predao poziv hrvatskoga premijera Ive Sanadera tuniskom premijeru Mohamedu Ghannouchiju za posjet Hrvatskoj, uz delegaciju tuniskih gospodarstvenika s obzirom na obostrano iskazan interes za intenziviranjem gospodarske suradnje, osobito na području turizma, kaže se u priopćenju.

Biščević i Ben Salem razmijenili su mišljenja o odnosima Hrvatske i Tunisa s Europskom unijom, situaciji na Bliskom istoku, posebno u Iraku i Iranu, te o mirovnom procesu u odnosima između Izraela i Palestinske Samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tuniskom ministarstvu vanjskih poslova Biščević se susreo i s pomoćnikom ministra vanjskih poslova za Europu Jmayelom. U razgovorima je najavljeno skoro akreditiranje veleposlanika Tunisa u Hrvatskoj, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova

Biščević se u Saudijskoj Arabiji susreo s ministrom gospodarstva i planiranja Khaledom Al Gosebijem kojeg je pozvao u posjet Republici Hrvatskoj zajedno s predstavnicima saudijskog gospodarskog života kako bi upoznali mogućnosti ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Biščević se susreo s princem Alwaleedom Bin Talal Bin Abdulazizom Al Saudom predsjednikom Kingdom Holdinga, tvrtke u vlasništvu kraljevske obitelji, najvećeg saudijskog ulagača u turizam i luksuzne hotele, kojem je uputio poziv za posjet Hrvatskoj na razgovore o mogućim ulaganjima u turizam.

(Hina) xpp ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara