Hillary Clinton zatražila istragu zbog seksa u PC igrici

SENATORICA Hillary Clinton u četvrtak je od Federalne trgovinske komisije zatražila istragu zbog simulacije seksa koja se pojavljuje u modificiranoj verziji jedne od najpopularnijih PC igara, krimi-avanturi "Grand Theft Auto: San Andreas."

Također je naglasila kako želi da se ispita mogućnost downloada dotične simulacije na osobna računala.

"Mi svi moramo biti svjesni kako igrica koja u sebi sadrži više no realističan i vrhunsko grafički oblikovan seksulani odnos, može lako dospjeti u ruke mladih ljudi diljem zemlje." - izjavila je senatorica i buduća pretendentica za predsjednicu SAD-a novinarima tijekom presice u četvrtak.

Rekla je i da problem pretjerano uvjerljivih i neprimjerenih video igara sve više izmiče kontoli, te kako će nastojati utjecati na zakonodavstvo u cilju da se umanji prodaja nasilnih i seksulano obilježenih igara mlađoj populaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome će kazna za prodaju "igara za odrasle" mladim ljudima iznositi 5.000 američkih dolara.

Hillary je uspjela dobiti zeleno svjetlo i kod kategorizacije sporne video-igrice, pa će tako "Grand Theft Auto" umjesto ranga M (osobe starije od 17 godina) nositi naziv AO (Adults Only).

Kako navodi CNN, igrači koji s Interneta "skinu" aplikaciju poznatu kao "hot coffee", mogu kreirati muški lik koji sa svojom virtualnom partnericom seksualno opći u najraznovrsnijim polažajima.

Proizvođač softwaera, Rockstar Games, izrazio je svoje duboko razočaranje, jer su s ovakvim optužbama umjetničko i inovativno značenje igrice pali u drugi plan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara