HIP za J. Kosor ako se jasno distancira od lijeve opcije

HRVATSKI istinski preporod (HIP) priopćio je danas da će svoje članove i simpatizere pozvati da glasuju za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor, ukoliko Kosor "nastupi kao kandidat domoljubne opcije, a ne isključivo kao kandidat jedne stranke".

Predsjednik stranke Miroslav Tuđman Hini je pojasnio da HIP od Kosor traži da se u predsjedničkoj kampanji jasno distancira od lijevog bloka, odnosno od stranaka koje su podržale kandidaturu Stjepana Mesića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Takvo distanciranje pogotovu je potrebno kad se uzme približavanje HDZ-a i SDP-a", kazao je Tuđman, te dodao da bi Kosor trebala osobno zatražiti podršku desno orijentiranih stranaka.

U današnjem HIP-ovu priopćenju ocjenjuje se da bi HDZ, u protivnom, "poslao jasnu političku poruku da je u dosluhu sa Stjepanom Mesićem i da ga prešutno podržava".

HIP ističe da "ujedinjena lijeva opcija od osam stranaka nije uspjela osigurati Mesiću ni 25 posto glasova ukupnog biračkog tijela, a Jadranka Kosor nije mogla uspjeti samo kao kandidat jedne stranke", te da polovica birača u prvom krugu nije izišla na predsjedničke izbore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara