HND raspisao natječaj za fotoreporterske nagrade P. Cajzek i I. Fabijan i priznanje "Milan Grlović"

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) raspisalo je natječaj za priznanje HNDa "Milan Grlović" koja se dodjeluje za izvanredne zasluge u radu HNDa i doprinos ugledu profesije, kao i natječaj za nagradu za fotoreportera godine "Pavao Cajzek" i natječaj za najbolju novinsku fotografiju s područja kulture i umjetnosti "Ivan Fabijan".

Rok za prijavu kandidata i predaju radova je 28. veljače, a u prijavi mogu sudjelovati svi članovi HND-a, priopćeno je iz toga Društva.

U natječaju za spomenute fotoreporterske nagrade mogu sudjelovati svi profesionalni fotoreporteri, a u obzir dolaze fotografije objavljene u 2004. Dostavljene fotografije u digitalnom formatu moraju imati minimalno 1500 pixela po duljoj stranici i u JPG formatu na CD nosaču s imenom autora, naslovom i opisom gdje je i kada snimljena. Fotografije u klasičnom formatu moraju biti minimalno 15x20 cm veličine.

Za nagradu "Ivan Fabijan" može se dostaviti do 20 fotografija, a za nagradu "Pavao Cajzek" do 20 fotografija koje daju presjek autorova rada u protekloj godini, napominju iz HND-a.

HND je prije 1. veljače već raspisao i natječaj za najbolje novinarske radove ostvarene tijekom 2004.

Radovi i prijave za natječaj za 2004. šalju se HND-u u Zagrebu, Perkovčeva 2.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbor informatičkih novinara HND-a (ZINHND) u suradnji s tvrtkom SAP d.o.o. također priprema već tradicionalnu godišnju nagradu za najbolje novinare s područja komunikacija i informatike "SAP Božo Težak".

Dodjela nagrada za te radove objavljene u prethodnoj 2004. podijeljena je u tri kategorije: ICT novinar godine, najbolji informatički novinarski uradak i najbolji informatički urednik.

Prijave za tu nagradu mogu se slati do 14. veljače na e-mail: pressŽmgpfruitcake.hr ili na adresu MGP Fruitcake, prilaz Gjure Deželića 74, 10 000 Zagreb s napomenom za nagradu "SAP Božo Težak". Nagrade su novčanog karaktera i dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju.

Svečanost dodjele nagrada "SAP Božo Težak" održat će se 10. ožujka u prostorijama HND-a u Zagrebu.

(Hina) xsdju,pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara