HND upozorava Vlahušića: Antidemokratski je pokušaj stišavanja Dubrovačkog lista

Tekst: H.A.
Foto:

IZVRŠNI odbor Hrvatskog novinarskog društva želi izraziti punu potporu kolegama u Dubrovačkom listu koji, pozivajući se na više izvora, tvrde da dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić utječe na gospodarstvenike da Dubrovačkom listu uskrate oglase, priopćilo je Hrvatsko novinarsko društvo dodajući kako je "to vrlo perfidan način političkog cenzuriranja medija".

"Gradonačelnik Vlahušić isto tako je pozvao na red direktoricu Dubrovačkog lista i na vrlo neugodan način joj iznio neslaganje s uređivačkom politikom, a pritisak na list kulminirao je objavom dokumenta o aferi kupovine jedne više milijuna vrijedne nekretnine na otoku Šipanu", stoji u priopćenju HND-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor HND-a upozorava gradonačelnika Vlahušića da su slobodni mediji glas demokratske javnosti i da je svaki pokušaj njihovog onemogućavanja i stišavanja politički represivan, anticivilizacijski i antidemokratski. Dodaju kako je pokušaj opstrukcije medija suprotan gradonačelnikovim stavovima iz predizborne kampanje o potpunoj transparentnosti rada gradske uprave i otvorenosti prema medijima. 

"Pozivamo gradonačelnika Vlahušića i njegove službe da surađuju s medijima i da ni na koji način ne utječu na njihov posao", zaključuje se u priopćenju HND-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara