HNS i HSU zajedno na parlamentarnim izborima

Tekst: V.Š.
Foto: HNS

HNS i HSU su u utorak dogovorili zajednički izlazak na sljedeće parlamentarne izbore.

Na konferenciji za novinare predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao da je hrvatska javnost već upoznata s namjerama HNS-a i HSU-a o suradnji.

"Kontakti i razgovori vođeni su na raznim razinama obiju stranaka, a danas obavještavamo da smo otišli korak dalje i na razini najviših tijela obiju stranaka donijeli odluke o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja podsjetio je da su dvije stranke nedavno na izborima za mjesne odbore u Rijeci testirale zajedničku snagu i osvojile više od 17 posto mandata, što govori o četverostrukom rastu potpore HNS-u i HSU.

Očekujemo i širu suradnju stranaka lijevoga centra

"Drago nam je da upravo ova potencijalna koalicija prva u hrvatskoj oporbi izlazi s konkretnim namjerama o nastupu na sljedećim parlamentarnim izborima, za koje očekujemo da će se dogoditi što prije", istaknuo je.

"Ta odluka ne zatvara prostor za očekivanu širu suradnju stranaka lijevog centra na idućim izborima, siguran sam da će ona biti poticaj upravo u tom smjeru", poručio je Čačić, objasnivši da prema isključivo matematičkim izračunima za HNS i HSU glasa više od 300 tisuća građana Hrvatske, što pretvoreno u mandate odgovara rasponu od najmanje 15, a moguće i više od 20 zastupničkih mjesta. "Siguran sam da će upravo ti glasovi biti odlučujući u formiranju buduće kvalitetne hrvatske vlasti", dodao je.

   
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara