Hodak o navodnoj istrazi protiv Zagorca: Ne znam ništa o tome, sve je bilo legalno

Hodak o navodnoj istrazi protiv Zagorca: Ne znam ništa o tome, sve je bilo legalno

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija

ZVONIMIR HODAK, odvjetnik Vladimira Zagorca, nakon napisa u austrijskom dnevniku Standard da je državno odvjetništvo u Klagenfurtu svoju istragu u predmetu Hypo Alpe Adria grupe proširilo i na bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca, rekao je da on nema podataka o tome da se Zagorca istražuje te da nitko nije tražio razgovor s njime. Dodao je da je njegov klijent legalno dobio sporne kredite i da smatra da Zagorec ne može biti optužen. "U slučaju da Zagorec bude optužen, Austrija može prepustiti hrvatskom pravosuđu da vodi slučaj", kazao je Hodak.

"Sve je bilo legalno i imamo dokumentaciju iz koje se vidi da je vrijednost kupljenih nekretnina 30 posto veća od samnog kredita, što su procijenile međunarodne financijske ustanove", kazao je. "Ne znam u čemu je problem. Austrijanci pokušavaju riješiti problem jer se u Hypo banku (zbog gubitaka) moralo "upumpati" tri milijarde eura. Sad se istražuje zbog čega je do toga došlo. To je samo zato što je Hypo banka na tapeti austrijskih istražitelja", rekao je Hodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Hodaku, Zagorec nema zašto odgovarati ako je banka dala kredit. "U slučaju nevraćanja kredita banka može preuzeti nekretninu, iz nje se naplatiti i pritom još zaraditi", dodao je odvjetnik.

Podsjetimo, prema pisanju austrijskog Standarda, državno odvjetništvo u Klagenfurtu svoju istragu u predmetu Hypo Alpe Adria grupe proširilo je i na bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca te slovenskog poslovnog čovjeka Miru Oblaka.

Zagorec, koji je osuđen na sedam godina zatvora u slučaju dragulji, osumnjičen je da je u dogovoru s Guentherom Striedingerom, bivšim čelnikom Hypo grupe, dobivao kredite za financiranje građevinskih i drugih projekata u Hrvatskoj a da nije ispunio uvjete potrebne za odobravanje kredita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara