Hodak: Zagorec je prilikom ispitivanja plakao zajedno sa mnom

Hodak: Zagorec je prilikom ispitivanja plakao zajedno sa mnom

POLICIJA je danas u vezi ubojstva Ivane Hodak ispitala i umirovljenog generala Vladimira Zagorca i to u pritvoru u Remetincu, potvrdio je njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. "Moj klijent ostao je zaprepašten baš kao i ja. Plakao je zajedno sa mnom i nije bio u mogućnosti dati bilo kakav banalan, a kamoli još relevantan podatak", rekao je Hodak.

Navodi kako njegov klijent nije bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju. "Ne, nije bio podvrgnut poligrafu. On sam je policiji ponudio svoje usluge kad god treba", pojasnio je Hodak. Ujedno je odbacio mogućnost da je njegova kćer bila žrtva ubojstva motiviranog strašću.

"Zbilja ne znam iz koje strasti ili bilo čega je to bilo moguće. Ne znam tko bi mogao biti takva životinja da ubije mladu djevojku samo iz tog razloga", na koncu je kazao Hodak.

Policija odbacuje tvrdnje da je prilikom očevida uništila dio tragova

Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak danas je odbacio tvrdnje da je policija prilikom očevida na mjestu ubojstva 26-godišnje Ivane Hodak  uništila dio tragova.

"Odgovorno tvrdim da je policija krajnje profesionalno, odgovorno i stručno obradila uže i šire mjesto zločina i isključujem bilo kakvu mogućnost da je posao obavljen nestručno i nemarno", rekao je Novak.

Naime, u novinama su se pojavila nagađanje da je prilikom očevida policija prekršila neka pravila struke, poput nesmetanog rada kriminalista i forenzičara te sprečavanje kontaminacije mjesta ubojstva i njegove tajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema novčane nagrade

Iako se danas u hrvatskim medijima pojavila informacija da ipak ima nagrade za ubojstvo Ivane Hodak, Dubravko Novak, načelnik Ureda ravnatelja policije, kazao je za Index kako to nije točno i kako ostaje sve isto što je rekao i jučer. Ponovio je da postoji zakonska mogućnost novčane nagrade za ubojstvo Ivane Hodak, ali da nije donijeta takva odluka. S druge strane, to ne znači da ako netko dođe s vrijednom informacijom i traži novce, da se neće razgovarati o njegovom zahtjevu.

"Da policija nudi novčanu nagradu za informacije o ubojstvo Ivane Hodak, onda bi smo izdali službeno priopćenje u kojoj obavještavamo javnost o tome. Koja korist od nagrade ako građani nisu obaviješteni o njoj", rekao je Novak za Index. Novak je ponovio da ima previše netočnih medijskih informacija o ovom slučaju.


D.M./Ig.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara