Holkeri, Rugova i Daci otputovali u Beč

Civilni upravitelj UNa na Kosovu Harri Holkeri, predsjednik Kosova Ibrahim Rugova i predsjednik kosovskoga parlamenta Nexhat Daci otputovali su u ponedjeljak poslijepodne u Beč, gdje će sutra sudjelovati u prvim poslijeratnim službenim razgovorima o praktičnim pitanjima s predstavnicima Beograda.

Rugova je novinarima prije odlaska u Beč izjavio da je odluku o sudjelovanju na bečkim razgovorima donio na temelju svojih ustavnih ovlasti i na zahtjev međunarodne zajednice kako bi predstavio sve građane Kosova. Naglasio je da njegov odlazak u Beč predstavlja dobru priliku da se dokaže cijeloj međunarodnoj zajednici i kosovskim susjedima da Kosovo nije protiv dijaloga i neće ostati izolirano.

Predsjednik kosovskoga parlamenta Nexhat Daci je nazvao hendikepom odluku premijera Kosova Bajrama Rexhepia da ne putuje u Beč. Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Harri Holkeri nije se obratio novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Demokratske partije Kosova Hashim Thaqi je nakon današnjeg razgovora s predstavnicima ureda pet vodećih zapadnih zemalja u Prištini rekao da neće sudjelovati na skupu u Austriji.

Danas je u Prištini objavljeno da u Beč neće ići ni ministrica vlade Kosova Remsija Mumxhiu niti koordinator za pitanje raseljenih osoba pri vladi Kosova Milorad Todorević.

(Hina) bb sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara