Homoseksualac iz New Yorka tužio poljskog predsjednika

HOMOSEKSUALAC iz New Yorka podnio je prijavu protiv poljskog predsjednika jer je upotrijebio slike njega i njegovog partnera u nacionalnom govoru upozorenja protiv gay brakova.

Kratak video vjenčanja Brendana Faya i njegovog partnera Toma Moultona, poljski predsjednik Lech Kaczynski javno je objavio u ponedjeljak navečer. Zajedno s videom prikazana je i slika para koji drži vjenčani list, pri čemu je poljski predsjednik upozoravao na posljedice usvajanja ustavne odredbe EU-a koja bi mogla otvoriti vrata homoseksualnim brakovima u Poljskoj.

Kaczynski je rekao kako bi takav potez bio "protiv općeg moralnog poretka u Poljskoj, koji bi doveo u sukob moralna uvjerenja većine u našoj zemlji".

"Bože kakva uvreda"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja prva reakcija je bila šok i iznenađenje, zaista", izjavio je Fay, koji je gay aktivist i suosnivač Parade dana sv. Patricka otvorenog za sve u Queensu, New york.

"Počeo sam dobivati prijevode predsjedničkog govora koji je održan dok su se slike izmjenjivale... Moja reakcija je bila... Bože kakva uvreda, pomislio sam".

Fay, koji je rodom Irac i snimatelj dokumentarnih filmova, podnio je prijavu poljskom konzulatu u New Yorku u utorak.

B.V.
Foto: president.pl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara