Horvatinčić: To je laž, nisam uzeo novac od kriminalaca!

Tekst: S.C.H.
Foto: Mišo Lišanin / Cropix

ZAGREBAČKI poduzetnik i vlasnik Hoto grupe Tomislav Horvatinčić oštro je demantirao izjave aktivista udruga Zelena akcija i Pravo na grad, koji tvrde da je za izgradnju poslovne zgrade i podzemne garaže na Cvjetnom trgu novac posudio od podzemlja.

U priopćenju koje je, kako prenosi Nacional, Horvatinčić poslao u  petak uvečer, navodi se da su tvrdnje aktivista o 15 milijuna eura posuđenih od mafijaških kumova "lažne, netočne i neistinite" te da predstavljaju "nastavak beskrupuloznog djelovanja instrumentalizirane i organizirane hajke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nije bilo potrebe da se o mojim poslovima aktivisti raspituju u krim-miljeu!"

Horvatinčić je u priopćenju naveo da svoje poslovanje temelji na poštovanju propisa, a zbog izrečenih trdnji najavio je i sudsku tužbu. Za sebe tvrdi da je uspješan poduzetnik koji je do danas izgradio više od 200 tisuća vrhunskih prostora, te da sav stečeni kapital ulaže u razvoj novih projekata, pa i u projekt "Cvjetni". O svemu su, kaže, već pisali mediji, pa nije bilo potrebe, smatra, da se aktivisti o njegovim poslovima raspituju u zagrebačkom krim-miljeu.

Najavio je da će svoje stavove iznijeti pred Uredom za sprječavanje pranja novca, ali i pred nadležnim sudom, pred kojim će pokrenuti parnice zbog navedenih izjava. Predstavnici Zelene akcije i Prava na grad su, s druge strane, odgovornim institucijama dali rok da nastalu situaciju u Varšavskoj riješe za deset dana, a ako ih se bude blokiralo, tvrde, ići će s blokadom radova cijelog projekta, a ne samo gradnje rampe za podzemnu garažu u Varšavskoj ulici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara