HP diktira korak u mobilnom računarstvu novom ponudom

HP diktira korak u mobilnom računarstvu novom ponudom

TVRTKA HP, vodeći svjetski proizvođač prijenosnih i Tablet računala te dlanovnika1, danas je načinila korak dalje na tržištu mobilnih uređaja predstavljanjem nekoliko novih proizvoda.

Među njima su prvi prijenosnik s Centrino tehnologijom i širokoprikaznim (wide-screen) zaslonom – model HP Compaq nx7000, koji se odlikuje 15,4-inčnim TFT zaslonom visoke razlučivosti – te super-lagani (1,6 kg) ultra-prenosivi prijenosnik nc4000. Oba računala imaju mogućnost obogaćenja integriranom tehnologijom Bluetooth.

Uz to, HP će uskoro predstaviti i novu liniju dlanovnika HP iPAQ, u kojoj će svi modeli biti opremljeni mogućnošću Bluetooth povezivanja2. Ovo se nadovezuje na prošlogodišnje predstavljanje HP-ovog Wi-Fi kompatibilnog modela iPAQ h5450 i dodatnog paketa za Wireless Wide Area Network (WWAN) za HP iPAQ, čime je HP upotpunio ponudu rješenja za PAN, LAN i WAN povezivanje.

Sljedećih mjeseci HP planira izaći na tržište s nekoliko novih klijenata za mobilno računarstvo, a svi su oni projektirani i dizajnirani tako da poboljšaju doživljaj mobilnog rada kod profesionalnih korisnika.

Dolazeća prijenosna računala, dlanovnici i Tablet PC-i unaprijedit će mobilni rad posredstvom Bluetooth, 802.11 (Wi-Fi) i GSM/GPRS mogućnosti, olakšavajući povezivanje ljudi i tvrtki s kritičnim informacijama i omogućujući im jednostavnu i sigurnu komunikaciju, pristup i upravljanje informacijama čak i kad su na putu.

“Mobilni korisnici žele proizvode i rješenja koja se savršeno nadopunjuju i omogućuju im da u pokretu obave više stvari”, kaže Rob Idink, direktor poslovne grupe za dlanovnike u regiji EMEA.

“Primjerice, u Velikoj Britaniji smo u udruzi Marie Curie za istraživanje raka Cancer uspješno implementirali rješenje zvano Outlook Anywhere, pri čemu mobilni djelatnici opremljeni Bluetooth-kompatibilnim dlanovnicima HP iPAQ i Bluetooth telefonom mogu pristupati svojoj e-pošti koristeći Microsoft® Outlook®, gdje god se nalazili. Rezultat toga je veća produktivnost osoblja u trenucima kada se nisu u uredu, a ujedno i sloboda provođenja više vremena na terenu.” 

Pojednostavnjenje rada i upotreba proizvoda i usluga koji se bolje nadopunjuju HP-ovim mobilnim korisnicima omogućuju ostvarivanje učinkovitosti koja se prenosi u bolji povrat ulaganja u informacijsku tehnologiju (RoIT).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tehnologije koje na različitim platformama bolje rade jedna s drugom ujedno poboljšavaju korisnikov doživljaj i dopuštaju mu da se više usredotoči na svoj život, a manje na tehnologiju. HP čini tehnologiju prirodnim produžetkom našeg načina života i rada, posebno projektirajući svoje proizvode s idejom mobilnosti, jednostavnosti i lakoće upotrebe.

Prijenosna računala

Oba danas predstavljena modela, HP Compaq Business Notebook nc4000 i nx7000, raspolažu mogućnošću integriranja tehnologije Bluetooth i korisnicima omogućuju sinkronizaciju i dijeljenje podataka s drugim Bluetooth-kompatibilnim uređajima, poput dlanovnika HP iPAQ, mobilnih HP pisača ili mobitela, a time i stvaranje osobnih lokalnih bežičnih mreža.

HP će nuditi dodatne sklopove za Bluetooth povezivanje i za nove modele koji se očekuju kasnije tijekom godine.

HP-ova prijenosna računala opremljena su i softverskim rješenjem koje olakšava ispis s mobilnih računala na umreženim HP-ovim postscript pisačima. Omogućavanjem ispisa na kabelski ili bežično umreženim pisačima bilo gdje u tvrtki, organizacije mogu povećati produktivnost, pospješiti donošenje odluka i unaprijediti rad svojih djelatnika uopće.

Dlanovnici

HP će u cijeloj paleti dolazećih iPAQ proizvoda nuditi ugrađenu podršku za Bluetooth, omogućujući korisnicima povezivanje s Bluetooth mobilnim telefonima radi pristupa GPRS mrežama i preuzimanja informacija s Weba ili vezivanja na korporacijske sustave podataka.

Ovo rješenje za bežične područne mreže (wireless wide area network, WWAN) korisnicima pruža fleksibilnost upotrebe odgovarajućih uređaja koji će udovoljiti njihovim potrebama za podacima i komunikacijom, bez obzira gdje se nalazili.

Kako bi omogućio jednostavan mobilni ispis s dlanovnika IPAQ, HP nudi gotovu aplikaciju koju korisnici mogu instalirati na svoje uređaje da bi omogućili izravan ispis s raznovrsnih uređaja na odgovarajućim pisačima.

Za dodatne informacije o HP-ovim mobilnim proizvodima posjetite www.hp.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara