HP dominira tržištem plošnih poslužitelja: prvi s više od 50.000 prodanih primjeraka

TVRTKA HP danas je ojačala svoje vodstvo na tržištu plošnih poslužitelja predstavljanjem novih tehnologija, rezultata testova i novih strateških partnera. HP je isporučio više od 50.000 standardiziranih plošnih poslužitelja HP ProLiant širokoj lepezi klijenata u različitim gospodarskim granama. HP je, u segmentu koji analitičari nazivaju najbrže rastućim na tržištu poslužitelja, do danas ukupno prodao više plošnih poslužitelja od bilo kojeg drugog proizvođača.

HP je svoju vodeću poziciju potvrdio i uvođenjem najbržih procesora Intel® Xeon™ DP u model ProLiant BL20p, te je postigao vrhunske rezultate testova s modelima plošnih poslužitelja ProLiant BL20p i ProLiant BL40p. Također, nudeći veće mogućnosti i širi izbor, u program HP Blade Alliance uključila su se dva nova softverska partnera: VMware, koji podržava virtualizaciju kod poslužitelja HP ProLiant, te PolyServe, koji nudi usluge klasteriranja dijeljenih podataka u korporacijama.

HP nastavlja sa širenjem svojeg dosega na tržištu; među najnovije klijente ubrajaju se AgResearch, Hostopia i Telecomputing ASA. Plošni poslužitelji HP ProLiant BL poboljšavaju kontrolu i prilagodljivost te smanjuju troškove i povećavaju učinkovitost informacijskih sustava.

“Odlučili smo se za HP zbog njihovog temeljitog razumijevanja našeg poslovanja, kako s komercijalne, tako i sa znanstvene strane”, izjavio je Dr. Philip Lindsay, direktor informatike u tvrtki AgResearch. “U HP-u žele isporučiti sustav koji će udovoljavati našim potrebama po pitanjima prilagodljivosti, brzine i jednostavnosti. Uz nove plošne poslužitelje i drugu generaciju SAN-a uvjereni smo da možemo raditi ekonomičnije i brže komercijalizirati svoja otkrića u genetici.”

Nadograđeni dvoprocesorski poslužitelj HP ProLiant BL20p sada nudi 3,2-GHz procesore Xeon DP s 1 MB L3 priručne memorije s podrškom za 8 GB PC 2100 DDR memorije te ugrađeni kontroler Smart Array 5i za diskovna polja i gigabitno umrežavanje kao standard.

Nadograđeni ProLiant BL20p također podržava novi ulazno/izlazni kabel s dvije USB,  jednom video i jednom iLO (integrated lights out) priključnicom, te jednom priključnicom za otkrivanje grešaka u jezgri sustava, posebno namijenjenom za pomoć u postupku uvodne implementacije i upravljanja poslužiteljem.

“Klijenti se žele osloniti na pouzdanog i dokazanog tehnološkog partnera koji ne samo što će ponuditi dobro integrirano plošno rješenje, već će i razumjeti naše ostale informatičke potrebe”, rekao je James Mouton, potpredsjednik uprave zadužen za platforme i standardizirane poslužitelje u tvrtki HP.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HP nudi najširi portfelj plošnih poslužitelja i tehnologija te je predan pomaganju klijentima u naporima da ove alate upotrijebe za ostvarenje svojih poslovnih ciljeva.”

Vrhunske performanse plošnih poslužitelja

Demonstrirajući performanse ove inovativne tehnologije, poslužitelj nove generacije ProLiant BL20p postigao je rekordne dvoprocesorske/dvorazinske rezultate na testu SAP® Sales and Distribution (SD) Standard Application Benchmark.(1) HP ProLiant BL20p nadmašio je IBM eServer BladeCenter HS20,(2) Dell PowerEdge 2650(3) i Fujitsu Siemens PRIMERGY TX200.(4) Sustav HP ProLiant BL20p podržavao je 329 SAP SD korisnika uz najbrže prosječno vrijeme odziva od 1,99 sekundi.

HP je rekordan rezultat zabilježio i na testu SPECweb99_SSL provedenom na konfiguraciji HP ProLiant BL20p s dva procesora Intel 3,06-GHz Xeon DP s 1 MB L3 priručne memorije, 8 GB radne memorije i ugrađenim kontrolerom Smart Array 5i+. HP drži vodstvo u performansama plošnih poslužitelja s 2,7%-tnom prednošću pred konkurentskim modelima.
Drugi SPECweb99 SSL rezultat ostvaren je na modelu HP ProLiant BL40p opremljenom s dva procesora Intel 2,8-GHz Xeon MP s 2 MB L3 priručne i 12 GB radne memorije, četiri ugrađene gigabitne mrežne kartice NC7781 i ugrađenim kontrolerom Smart Array 5i+. Smart Array 5i+ i ugrađene gigabitne mrežne kartice standardna su oprema modela ProLiant BL40p. S ovim rezultatima ProLiant BL40p postaje najjače računalo među plošnim poslužiteljima.

Cijene i isporuka

HP ProLiant BL20p s dva procesora Intel 3,2-GHz Xeon DP s 1M L3 priručne memorije već se isporučuje u SAD po cijenama već od 5.309 USD.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara