HPB nudi gotovinske kredite za kupnju vrijednosnica

HRVATSKA poštanska banka uvodi novi kreditni proizvod - namjenski gotovinski kredit za kupovinu vrijednosnih papira, tzv. margin kredita.

Margin kredit kratkoročni je kunski kredit namijenjen građanima koji žele trgovati vrijednosnicama. Namjenski gotovinski kredit za kupnju vrijednosnih papira odobrava se u kunama u iznosu od 100 posto vrijednosti učešća u založenim vrijednosnim papirima, a kamata u rasponu od 10 do 10,5 posto godišnje obračunava se kvartalno i nije vezana uz valutnu klauzulu.

Korisnicima kredita Hrvatska poštanska banka kamate izračunava samo za iskorišteni dio kredita, a ne na cjelokupan iznos, odnosno po principu minusa na tekućem računu. Rok otplate kredita iznosi 12 mjeseci. Također, svim klijentima koji postanu korisnici margin kredita do 30. travnja ove godine banka neće naplatiti naknadu za odobravanje kredita u iznosu od 0,5 posto od iznosa traženog kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnivanjem Sektora investicijskog bankarstva i uvođenjem margin kredita Hrvatska poštanska banka proširila je svoju kreditnu ponudu i svojim klijentima osigurala kvalitetan financijski proizvod konkurentan na današnjem tržištu", istaknuo je Marko Wölfl, rukovoditelj Odjela poslova s vrijednosnim papirima Hrvatske poštanske banke.

Sve informacije o kreditima zainteresirani mogu potražiti na web stranici www.hpb.hr, u poslovnicama Hrvatske poštanske banke ili izravno od brokera HPB-a putem telefona i e-maila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara