HRT se žalio na Jančićev povratak na posao

Foto: Index

POVODOM povratka Veljka Jančića na radno mjesto urednika koordinatora emisije Hrvatska uživo, danas se oglasio i HRT. S Prisavlja, naime, naglašavaju da je u pitanju privremena mjera "koju sud u pravilu donosi u korist radnika, vodeći računa o tome da radniku zbog otkaza ne bude ugrožena egzistencija". (HRT to očito ne brine).

"Ovo rješenje je privremenog karaktera, po kojem se radnik vraća na posao do pravomoćnog okončanja spora, ukoliko drugostupanjski sud povodom žalbe HRT-a ne odluči drugačije. Međutim, tim se rješenjem ne odlučuje o osnovanosti otkaza, ono ne ulazi u meritum i njime se ne prejudicira ishod sudskog postupka", ističu s HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Jančić je dobio izvanredni otkaz u svibnju prošle godine pod optužbom da je sebi priskrbio dobit malo manju od tisuću kuna preko putnih naloga. Njegov otkaz došao je u vrijeme kada je bio najveći protukandidat Josipu Popovcu za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a. Sredinom siječnja ove godine sud je odlučio da ga HRT mora vratiti na staro radno mjesto.

S druge strane, neki HRT-ovci koje prate puno žešće optužbe i dalje rade na Prisavlju i zarađuju dobre plaće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara