HRT: Štednja nije razlog nesreće kaskadera

PREMA informacijama Večernjeg lista, na snimanju HTV-ove tinejdžerske serije "Kad zvoni" teško je ozlijeđen kaskader Siniša I., a razlog bi, prema riječima glumca Siniše Ružića, mogla biti štednja na opremi za sigurnost.

Do nesreće je došlo pri snimanju scene samoubojstva, a od kaskadera se u toj sceni zahtijevao skok iz zgrade s visine od 16 metara. Siniša I. neugodno je pao, te je prevezen u bolnicu.

Hrvatska radio-televizija izdala je priopćenje u kojem tvrdi da razlog nesreće nije štednja.

Priopćenje objavljujemo u cjelosti.

"U želji da odgovori na privatne i osobne procjene, objavljene u nekim medijima, da je jučerašnja nesreća kaskadera Siniše Hajdinca tijekom snimanja kaskaderske scene iz omladinske serije "Kad zvoni" uzrokovana HRT-ovom uštedom na štetu sigurnosti, Hrvatska radiotelevizija smatra potrebnim informirati javnost da su sve pripreme za snimanje provedene prema pravilima i zahtjevima kaskaderske struke (kaskaderi su, uostalom, bili direktno uključeni u te pripreme), pri čemu se ni u kojem slučaju nije štedilo.

Konkretno, "kutije" korištene za ublaživanje pada redovito se koriste diljem svijeta (uključujući i najskuplju filmsku produkciju), posebno su naručene i skuplje su od "zračnog jastuka" koji u ovom slučaju (kad dvije osobe skaču jedna za drugom) nikako ne bi pružio adekvatnu zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno žalimo što se nesreća dogodila, za njezinu konačnu procjenu valja, dakako, pričekati i policijski izvještaj o nesreći, ali po svemu sudeći njezin uzrok nije u tome kako su obavljene pripreme za snimanje.

Na Hrvatskoj radioteleviziji s brigom pratimo razvoj zdravstvene situacije našeg suradnika, profesionalnog kaskadera iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara