HRT u 2005. ostaje bez domaće glazbe?

HRT u 2005. ostaje bez domaće glazbe?

PREGOVORI između HRT-a i Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava oko naknade za 2005.-u godinu propali su, a Udruga je zatim počela anketu među svojim članovima glede odbijanja svakog daljnjeg sudjelovanja u programima Hrvatskog radija i Hrvatske televiziji, piše Večernji list.

Naime, HRT je predložio smanjivanje naknade glazbenicima s 14 milijuna kuna na 7,5 milijuna, s čim, naravno, glazbenici nisu zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“To je prevelika odluka za bilo koji upravni odbor, pa smo odlučili provesti anketu među našim članovima. Odaziv je zasad odličan, a rezultat ćemo znati za dvadesetak dana i onda ćemo odlučiti o daljim potezima.” - komentirao je za Večernji list član Upravnog odbora Hrvatske glazbene unije Paolo Sfeci, te dodao kako je, prema nekim naznakama, HRT spreman na nastavak pregovora.

Ravnatelj HRT-a Mirko Galić tvrdi kako pregovori nisu prekinuti, već su samo u “malom zastoju”, no dodaje kako neće biti ni pregovora ni dogovora budu li glazbenici ucjenjivali HRT. Galić dodaje kako je njihova ponuda realna i u skladu s europskim normama.

HRT je u velikim problemima i zbog Dore, jer je većina izvođača, zbog ankete, odbila popisati ugovore o nastupanju. Galić je izjavio kako od Dore neće odustati bez obzira tko će na njoj nastupiti.

Izvor fotografije: www.hrt.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara