Hrvat i Srbin zajedno pobjegli iz austrijskog zatvora, Kosovara i Rumunja uhvatila policija

Hrvat i Srbin zajedno pobjegli iz austrijskog zatvora, Kosovara i Rumunja uhvatila policija

Foto: Krone.at, oe24.at

HRVATSKI državljanin, 38-godišnji Mario S., i srpski državljanin, 32-godišnji Ivan D., uspjeli su u petak pobjeći iz zatvora u austrijskom Hirtenbergu blizu Badena.

U bježanju su im se pridružili i Kosovar te Rumunj, no njih je policija uspjela uhvatiti u spektakularnoj akciji u kojoj je sudjelovalo 80 plavaca i helikopter. Austrijski mediji pišu kako je četvorka pobjegla kroz rupu u toaletu praonice koju su bušili mjesecima.

Prolaznici vidjeli da zatvorenici preskaču ogradu


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovar i Rumunj su uhvaćeni 20 minuta kasnije te su vraćeni u zatvor. Navodni organizator bijega je bio 38-godišnji Srbin. Ivan i Mario, koji su "gulili" zatvorske kazne od tri, odnosno tri i pol godine, kao i njihova dva prijatelja, su se u kaznionici našli zbog provala i trgovine drogom.

Četvorka je iz zatvora uspjela pobjeći oko 9 sati ujutro, a policiji su ih prijavili prolaznici koji su vidjeli da preskaču ogradu zatvora. "Njih četvorica su radili zajedno u praonici rublja sa još 25 zatvorenika", kazao je policijski poručnik Peter Prechtl te je dodao kako su od tamo mogli savršeno razraditi svoj plan. Kroz tavanicu u toaletu su uspjeli doći do gornjeg kata gdje su neprimijećeno svakoga dana probijali vanjski zid.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara