Hrvati do 30. rujna mogu putovati u SCG uz turističku propusnicu

VELEPOSLANSTVO Srbije i Crne Gore u Zagrebu priopćilo je u utorak da će hrvatski državljani sljedećih šest mjeseci moći ulaziti u Srbiju i Crnu Goru uz turističku propusnicu koja će se se izdavati na graničnim prijelazima.

Veleposlanstvo je priopćilo da je srpsko ministarstvo unutarnjih poslova donijelo Odluku o izdavanju turističkih propusnica, koja će se odnositi na državljane 27 uglavnom europskih zemalja, među kojima i na Hrvatsku.

U skladu s odlukom, državljani tih zemalja moći će ući na teritorij Srbije od 1. travnja do 30. rujna uz turističku vizu koja će vrijediti 30 dana.

Hrvatska se nalazi i na popisu 49 zemlja čijim će državljanima, sukladno odluci crnogorske vlade, "na teritoriju Republike Crne Gore biti omogućen ulazak i boravak bez vize radi turističkog posjeta", priopćilo je veleposlanstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državljanima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, turistička propusnica za ulazak u Srbiju i Crnu Goru izdavat će se na temelju osobne iskaznice, dok će se državljanima ostalih zemalja izdavati na temelju putovnice.

Zasad nije poznato hoće li se režim ulaska hrvatskih državljana u Srbiju i Crnu Goru nakon 30. rujna promijeniti.

Hrvatskim državljanima je i dosad za ulazak u Srbiju i Crnu Goru bila dovoljna turistička propusnica koja vrijedi 30 dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara