Hrvatska će potpisati konvenciju UN protiv korupcije

MINISTRICA pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević-Marinović otputovat će u ponedjeljak u Meridu u Meksiku, gdje će u ime Republike Hrvatske potpisati Konvenciju Ujedinjenih naroda protiv korupcije, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Konvencija UN protiv korupcije usvojena je 31. listopada na 58. sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a rezultat je rada pravnih stručnjaka iz više zemalja, među kojima i hrvatskih. Meksiko je određen za organizatora konferencije, koja će se održati od 9. do 11. prosinca, na kojoj će ministri pravosuđa ili unutarnjih poslova zemalja članica UN potpisivati konvenciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisivanje Konvencije protiv korupcije Ujedinjenih naroda vrlo je važan korak ka globalizaciji borbe protiv korupcije i proširenju pravnog instrumentarija u tom pravcu, kaže se u priopćenju.

Hrvatska je već ratificirala Kaznenopravnu i Građanskopravnu konvenciju protiv korupcije Vijeća Europe, te uskladila svoje zakonodavstvo s odredbama tih europskih međunarodnih akata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara