Hrvatska će ulagati u iransku industriju

MARIJAN KOMBOL, hrvatski veleposlanik u Iranu, izrazio je želju Hrvatske da ulaže u brodogradnju u slobodnoj zoni Chabahar (CFZ), prenosi IRNA.

Kombol je jučer bio u posjetu CFZ kako bi se sastao sa direktorom CFZ-a Muhamedom-Tagijem Zamanianijem. Tom prilikom je izjavio kako je Hrvatska spremna ulagati na području brodogradnje, samostalno ili zajedno s iranskom stranom.

Kao jedan od glavnih razloga što je Hrvatska odabrala CFZ, Kombol je naveo jeftiniju radnu snagu u odnosu na Hrvatsku. Dodao je još da se Hrvatska nalazi na četvrtom mjestu po brodogradnji u svijetu, iza Japana, Kine i Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ulaganja u brodogradnju, Kombol je rekao kako je Hrvatska zainteresirana i za ulaganje u druge razvojne projekte CFZ-a, poput izgradnje rafinerija, tvornice zaslađivača, hotela te ulaganja u turistički sektor.

Zamanian je pak sa svoje strane pozdravio doprinos Hrvatske komercijalnom, industrijskom i turističkom razvoju CFZ-a. Osvrćući se na postojanje 16 slobodnih zona u Hrvatskoj, Zamanian je rekao kako će iskoristiti iskustvo Hrvatske na tom području.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara