Hrvatska dobila drugog fiksnog operatera

Hrvatska dobila drugog fiksnog operatera

OPTIMA TELEKOM, tvrtka koju je u medijima zastupao bivši ministar prometa i veza Roland Žuvanić, odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije dobila je koncesiju za fiksnu telefoniju, javlja Media servis.

Optima Telekom trebala bi započeti s radom za pola godine, a koncesiju je dobila na 30 godina.

Predsjednik Vijeća Gašper Gaćina kazao je da je takvom odlukom "nakon dugotrajnog iščekivanja korisnika tih usluga postojeći operater napokon dobio konkurenciju", te odmah dodao kako ne zna hoće li to donijeti nove pogodnosti za korisnike fiksne telefonije, javlja Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Optima Telekom posluje u sklopu Optima Grupe, čiji je vlasnik Matija Martića, raniji direktor Digitrona iz Buja. Djeluju 14 godina, većinom se baveći gradnjom korisničkih centara koje su izgradili i za T-Hrvatski telekom, VIPnet, mnoge banke te druge institucije i tvrtke u Hrvatskoj i široj regiji. Optima Grupa ima svoje regionalne urede u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji i Crnoj Gori.

Vijeće za telekomunikavcje je najavilo kako bi  Hrvatska uskoro mogla dobiti i trećeg fiksnog operatera, budući da je u četvrtak Vijeće za telekomunikacije zaprimilo zahtjev splitske tvrtke Portus.

Zahtjev Portusa nije mogao biti riješen danas, budući da je zaprimljen tek u četvrtak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara