Hrvatska i Slovačka potpisale Ugovor o suradnji u katastrofama

Hrvatska i Slovačka potpisale Ugovor o suradnji u katastrofama
HRVATSKI ministar unutarnjih poslova Šime Lučin i njegov slovački kolega Vladimir Palko u ponedjeljak su u Zagrebu potpisali Ugovor o suradnji i uzajamnoj pomoći u katastrofama, izražavajući nadu da će taj ugovor pridonijeti boljoj suradnji dviju zemalja.

"Nadam se da će ovaj Ugovor pridonijeti boljoj suradnji ne samo dvaju ministarstava već i suradnji Hrvatske i Slovačke", rekao je nakon potpisivanja Lučin.

Ugovor o suradnji i uzajamnoj pomoći u katastrofama definira poomć koju obje zemlje uzajamno pružaju u kriznim situacijama, objasnio je hrvatski ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvojica ministara razgovarala su i o drugim temama od obostranog interesa, poput borbe protiv organiziranog kriminala, te predstojećoj turističkoj sezoni.

Lučin i Palko dogovorili su i suradnju na ekspertnoj razini, s ciljem bolje suradnje i razmjene iskustava u borbi protiv organiziranog kriminala.

"Suradnja u borbi protiv organiziranog kriminala između Hrvatske i Slovačke je važna i zbog toga što jedan od puteva organiziranog kriminala vodi preko Balkana prema Zapadu", kazao je Palko.

Lučin i Palko razgovarali su i o približavanju Hrvatske i Slovačke euro-atlantskim integracijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara