Hrvatska i Srbija osnivaju zajedničku policijsku skupinu?

Hrvatska i Srbija osnivaju zajedničku policijsku skupinu?

NA SASTANKU Vladimira Fabera i direktora MUP-a Republike Srbije Milorada Veljovića u Slavonskom Brodu razgovaralo se o mogućnosti osnivanja zajedničke policijske skupine, potvrdio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec, ali je i dodao da ništa nije dogovoreno.

I načelnik Kriminalističke policije srbijanskog MUP-a Rodoljub Milović je izjavio za beogradsku televiziju B92 da postoji prijedlog o osnivanju zajendičke policijske skupine MUPa- Srbije i Hrvatske zbog učinkovitijeg rada i rješavanja slučaj ubojstva Ive Pukanića, ali i budućih kažnjivih djela.

Milović, koji je također bio na sastanku u Slavonskom Brodu, je istaknuo da će sastanci biti intenzivirani svakih nekoliko dana a da su ovoga puta razmijenjeni svi operativni podaci prikupljeni u dosadašnjoj istrazi ubojstva Ive Pukanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer su na autocesti između Slavonskog Broda i granice sa Srbijom bile raspoređene jake policijske snage, a pretpostavljalo se zbog sastanka Fabera i Veljovića, međutim Borovec je kazao da nije bio razlog to, niti ništa vezano uz ubojstvo Pukanića. Borovec kaže da su imali dojavu da autoputom juri Passat propucanog prtljažnika pa su zato organizirali policijsku blokadu. Priopćio je da su osobe iz Passata privedene na razgovor, ali je ustanovljeno da se radilo samo o tehničkom kvaru i ljudi su pušteni.

D.M.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara