Hrvatska idealna destinacija za medeni mjesec

HRVATSKA je idealna destinacija za medeni mjesec i "vruće odredište u Europi", ističe se u članku objavljenom u specijaliziranom časopisu za vjenčanja "Destination Weddings & Honeymoons", kako u četvrtak prenosi Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

U članku novinara Joea Yogersta "The Next Great Honeymoon spots" na prvom je mjestu navedena Hrvatska kao idealna destinacija za medeni mjesec. Hrvatska se u članku "Croatia: The Other Mediterranean" ističe kao destinacija bogata kulturno-povijesnom baštinom koja drži do svoje tradicije te je zbog toga "vruće odredište u Europi, dodaje HTZ.

"Hrvatska je poznata po dvije stvari: košarci i plažama i dala je više NBA igrača nego bilo koja druga nacija, obale i plaže su joj razvedenije od Italije, Francuske i Španjolske i to je zemlja netaknute prirode i odlična alternativa Grčkoj i francuskoj rivijeri", prenosi riječi američkog novinara HTZ.

Kao posebnosti istaknuti su stari gradovi, čisto i bistro more, vinogradi, maslinici, Nacionalni park Plitvička jezera, krstarenje po Jadranskoj obali, dodaje HTZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu su navedene i zanimljive poveznice Hrvatske s drugim poznatim svjetskim odredištima ili ljudima, poput činjenice da je Bijela kuća u Washingtonu građena bračkim kamenom, ili legende da je Korčula rodno mjesto Marca Pola.

Ostale navedene destinacije su otočje u Francuskoj Polineziji Tuamotus, Maldivi, otočje Grenadines na Karibima te Panama.

"Destination Weddings& Honeymoons" izlazi četiri puta godišnje i naklada mu je 175.000 primjeraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara