Hrvatska lutrija: Do 13 sati uplaćeno oko 17 milijuna kuna, gužve pred šalterima, uplate i preko VIP mreže

U IŠČEKIVANJU dobitka na lotu 7/39 koji iznosi 15 milijuna kuna i do sada je najveći u Hrvatskoj, igrači su danas do 13 sati Hrvatskoj lutriji uplatili 11.321.627 kombinacija, odnosno više od 17 milijuna kuna.

Pomoćnik direktora Hrvatske lutrije zadužen za odnose s javnošću Luka Radman rekao je da su uplatna mjesta "uobičajeno zakrčena zbog navale igrača" i opovrgnuo informacije koje su se danas pojavile da se na uplatnim mjestima čeka dugo zbog učestalih padova kompjutorskog sustava.

Ako se uplaćuje veći broj kombinacija nastaje kratkotrajno zakrčenje, jer je potrebno četiri do pet sekundi da se kombinacije snime na nepromjenjiv disk, pojašnjava Radman.

Loto 7/39 može se uplatiti na oko 630 prodajnih mjesta Hrvatske lutrije u cijeloj državi, u Hrvatskim poštama, Duhanu, supermarketima, i to danas do 17 sati.

No, građani koji su korisnici VIP mobilne mreže, a žele igrati loto to mogu učiniti putem LOTO SMS poruke.

Privatna tvrtka Lotoexpert i VIP mreža nedavno su dogovorili suradnju, pa korisnici VIP mreže u čitavoj Hrvatskoj loto mogu upaliti putem SMS poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lotoexpert registrirana je tvrtka za posredovanje pri igranju lota i jedina je tvrtka u Hrvatskoj za grupno igranje lota, a što je u zapadnoeuropskim zemljama uobičajena praksa.

U tvrtki ističu da su suradnju nudili prvo Hrvatskoj lutriji, no da su ih odbili. Također navode da su zbog nekorektnog postupanja suprotnog Zakonu o obveznim odnosima HL tužili i Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, koji je, navode, presudio u korist Lotoexperta, a HL izrekao javnu opomenu u službenom glasilu.

Inače da bi, osigurala pravilnost igranja u skladu s europskim standardima Hrvatska lutrija osnovala je posebno povjerenstvo za izvlačenje i posebno povjerenstvo za utvrđivanje dobitaka.

Radman navodi da će večeras predstavnik Ministarstva financija i javni bilježnik provjeriti odvija li se sve u skladu sa zakonom, a sutra ujutro nakon što posebno povjerenstvo za izvlačenje sve provjeri bit će poznat sretan dobitnik, rekao je.

Soba u kojoj se obrađuju kombinacije pod posebnim je nadzorom, u nju mogu ući samo određeni ljudi - trojica članova povjerenstva imaju ključeve i jedino svi zajedno smiju u nju ući.

Bubanj je zaključan u posebnu sobu u zgradi Hrvatske televizije. Kuglice s brojevima koje se ubacuju u bubanj također su zaključane u posebnom sefu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara