HRVATSKA MANJINA NE STRAHUJE OD USPJEHA RADIKALA U SRBIJI

Predstavnici hrvatske manjine u Vojvodini ne vjeruju da će se uspjeh kandidata radikala Tomislava Nikolića na neuspjelim predsjedničkim izborima u Srbiji negativno odraziti na status Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori, iako izborni rezultat smatraju poražavajućim, doznaje se u ponedjeljak od čelnika dviju glavnih organizacija hrvatske manjine u SiCG.

"Hrvatska manjina ne bi se trebala plašiti za svoj položaj jer takav izborni rezultat ne znači da će radikali i na predstojećim parlamentarnim izborima tako dobro proći", izjavio je privremeni predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić.

On ističe kako to potvrđuju dopunski lokalni izbori provedeni u nedjelju u nekim općinama središnje Srbije u kojima je vladajući DOS dobio najveći broj glasova.

"Ne treba strahovati, ali se snaga radikala i njihovih birača ipak ne smije podcjenjivati", zaključio je Kuntić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Lazo Vojnić Hajduk ističe kako se Hrvati u SiCG ne bi trebali uplašiti zbog pobjede radikala, no izrazio je bojazan "kako će to usporiti proces ostvarivanja manjinskih prava".

Tumačeći uspjeh predsjedničkog kandidata Srpske radikalne stranke, Vojnić Hajduk ističe da je to ilustracija "niske razine političke svijesti i neodgovornosti birača u Srbiji".

Stranke i institucije vojvođanskih Hrvata uoči održanih izbora pozvali su pripadnike te zajednice da glasuju za predsjedničkog kandidata vladajućeg DOS-a Dragoljuba Mićunovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara