Hrvatska na 18. mjestu po kvaliteti života u svijetu

PREMA istraživanju International Living magazina zemlja s najvišom kvalitetom života je Francuska, a Hrvatska se nalazi na 18. mjestu, javlja nezavisna news agencija MercoPress.

International Living do indeksa kvalitete života došao je istražujući devet kriterija a to su: skupoća življenja, kultura i slobodno vrijeme, ekonomija, okoliš, sloboda, zdravlje, infrastruktura, sigurnost i rizik te klima.

U prvih deset su, uz Francusku koja je na prvom mjestu, Australija, Nizozemska, Novi Zeland, SAD, Švicarska, Danska, Italija, Luksemburg i Argentina.

Među 193 zemlje Hrvatska se nalazi na odličnom 18. mjestu, dok se primjerice Kanada nalazi na 25., a Velika Britanija na 37. mjestu.

"Unatoč velikim porezima, birokraciji i visokim cijenama Francuska ima dobru klimu, neoštećenu unutrašnjost, i izvrsno zdravstvo. A Pariz je nedvojbeno najljepši i najromantičniji grad na svijetu" - rekla je Laura Sheridan, urednica International Living magazina pojašnjavajući razloge zašto je Francuska na prvom mjestu.

SAD, koje su protekle godine bile na sedmom mjestu, već su 21 godinu zaredom u prvih deset, a razlog što su nešto bolje ove godine, ali tek peti, jesu rezultati dobiveni u kategoriji sloboda.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara