Hrvatska pozdravlja ukidanje sankcija Iraku

HRVATSKO ministarstvo vanjskih poslova pozdravilo je u petak usvajanje rezolucije Vijeće sigurnosti kojom su ukinute sankcije Iraku.

"Rezolucija otvara put uspješnoj obnovi Iraka u političkom i gospodarskom smislu, čime će se stvoriti uvjeti za trajnu stabilnost u zemlji, što će imati i pozitivan utjecaj na cijelu bliskoistočnu regiju", kaže se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

Hrvatska je posebno ohrabrena postignutim jedinstvom u okviru Vijeća sigurnosti prigodom izglasavanja Rezolucije 1483, kao i ulogom Ujedinjenih naroda u poslijeratnom razdoblju u Iraku. Suglasnost u Vijeću sigurnosti znak je jačanja transatlantske suradnje kao jednog od ključnih čimbenika europske i svjetske stabilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U okviru svojih mogućnosti te u suradnji s američkim i europskim partnerima Vlada Republike Hrvatske namjerava dati svoj doprinos normalizaciji stanja, oživljavanju demokratskih struktura i obnovi Iraka te pružati humanitarnu i drugu pomoć prijateljskom iračkom narodu, stoji u priopćenju.

(Hina) pp svZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara