hrvatska praizvedba mjuzikla ´mali dućan strave´ 14. veljače

Hrvatska praizvedba američkog mjuzikla Howarda Ashmana i Alana Menkena ´Mali dućan strave´, u režiji Igora Mešina i Damira Lončara, održat će se 14. veljače u kazalištu ´Komedija´, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Po riječima voditelja promidžbeno-prodajne službe kazališta ´Komedija´ Tedija Lušetića, to je mjuzikl iz 1982. koji spaja naizgled nespojive žanrove - mjuzikl, komediju, satiru i horor.

Ravnatelj ´Komedije´ i producent predstave Niko Pavlović rekao je da je riječ o nečem sasvim novom na programu tog kazališta.

Redatelj Igor Mešin, kojega njegovi kolege drže najzaslužnijim za hrvatsku praizvedbu toga glazbenoga djela, rekao je kako je to vrlo zahtjevna predstava, te kako se, uz lutku koja igra glavnu ulogu - krvoločnu biljku, za sve ostale uloge pripremaju po dva glumca.

Izvršni producent mjuzikla Janoš Roemer istaknuo je da je kazalište za taj mjuzikl izdalo i ´Vodič za nastavnike´.

Riječ je o vodiču namijenjenom nastavnicima (glazbenog odgoja, hrvatskog jezika, pa čak i engleskog jezika) koji će organizirano dolaziti sa djecom pogledati mjuzikl, napomenuo je Roemer.

Dodao je i da taj vodič nastavnicima može pomoći da nakon pogledanog mjuzikla učinkovitije o njemu razgovaraju s djecom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara