Hrvatska pučka stranka održala skup na Trgu bana Jelačića

HRVATSKA pučka stranka (HPS) održala je danas predizborni skup na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem su predstavljeni kandidati za 1., 2., 6. i 7. izbornu jedinicu.

"U kandidatima HPS-a nećete prepoznati ni jednoga lopova koji je sudjelovao u tajkunizaciji Hrvatske, ni jednog izdajnika, ni jednog pokvarenjaka", rekao je predsjednik stranke Tomislav Merčep. Pozvao je građane da glasuju za njih jer su stranka običnih, malih ljudi. "Mi vam obećavamo više reda u našoj domovini, a onda će biti posla i kruha i ruha za svakoga i neće Hrvati morati u inozemstvo", poručio je Merčep. Dodao je da u stranci "vole i druge građane koji vole svoju zemlju i nikad nisu činili zlo", pa su zato na listi nacionalnih manjina istaknuli romsku.

Pozvao je građane da glasuju po savjesti te rekao: "Da je bilo volje HDZ-a, hrvatski državotvorci bi svi bili zajedno i pobijedili one koji potiču od Saveza komunista."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da su za predizbornu promidžbu neke stranke iz proračuna dobile 40 miljuna kuna, a neke 50 milijuna. "HPS je dobio nula kuna i sudjeluje, kako oni kažu, ravnopravno jer na ravnopravnost nisu navikli i nikad im to nije bila jača strana", kazao je Merčep.

Ustvrdio je da mu je drago što se gradi autocesta i infrastruktura, ali je "pitanje je li plaćena previsoka cijena".

Također je ocijeno da su "za neulazak u Europu odgovorni oni koji obnašaju vlast".

"Mi nismo socijaldemokrati koji troše dignute novce na kredit, nismo demokršćani koji lažno opraštaju, mi smo narodnjaci koji imaju maksimu: tko ti je prijatelj, budi mu prijatelj, a tko ti je neprijatelj, dvaput mu uzvrati da te pamti", rekao je Merčep, koji je govor završio riječima "za dom".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara