Hrvatska u srijedu šalje pomoć žrtvama potresa u Iranu

U MINISTARSTVU vanjskih poslova u Zagrebu u ponedjeljak je održan drugi sastanak s hrvatskim gospodarstvenicima, u cilju organiziranja prikupljanja i slanja pomoći za stradale u katastrofalnom potresu u Iranu, a prva pomoć žrtvama potresa bit će u srijedu otpremljena u Iran, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Tijekom sastanka s hrvatskim gospodarstvenicima, koji su se odazvali u velikom broju, dogovorena su logistička pitanja i pojedinosti o slanju pomoći. U prvoj pošiljci, koja će biti otpremljena u srijedu zrakoplovom Croatia Airlinesa, biti će sanitetski materijal, hrana i šatori, nastavlja se u priopćenju.

Građani se mole da svoje donacije dostave u skladište Hrvatskog Crvenog križa koje se nalazi u prostorijama INA-OKI na adresi Žitnjak b.b. svakim danom (osim 31. prosinca i 1. siječnja) od 12 do 18 sati.

Daljnja mjesta za prikupljanje donacija nalaze se u društvima Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu, i to na sljedećim adresama: Ilica 223, Trg Dragutina Domjanića 6/2 u Sesvetama, Park prijateljstva 1 na Jarunu, Dubravkin trg 11 na Trnju i Remetinečka cesta 60 u Novom Zagrebu.

Ministarstvo vanjskih poslova moli građane da ne donose lijekove i hranu, već odjeću, šatore i vreće za spavanje.

U katastrofalnom potresu koji je u petak ujutro pogodio jugoistočni dio Irana poginulo je prema posljednjim privremenim procjenama najmanje 25.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara