Hrvatska vlada libijskom narodu dostavila lijekove vrijedne 250 tisuća kuna

Hrvatska vlada libijskom narodu dostavila lijekove vrijedne 250 tisuća kuna

Ilustracija: AFP

POŠILJKA lijekova vrijednih 250 tisuća kuna danas je stigla u glavni libijski grad Tripoli.

Te lijekove je libijskom narodu poslala hrvatska Vlada. "Humanitarna pošiljka hrvatske Vlade, nabavljena temeljem provedenog javnog natječaja, upućena je u Libiju sukladno prioritetnim potrebama koje je u sektoru zdravstva identificirala libijska strana", izvijestili su iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija koje je koordiniralo slanje humanitarne pomoći.

Krajem mjeseca stiže pošiljka vrijedna milijun kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pošiljka je u Tripoli dopremljena zrakoplovom Humanitarne zračne službe Ujedinjenih naroda. Krajem mjeseca bi u Bengazi trebali stići i lijekovi i sanitetska oprema u vrijednosti od milijun kuna.

"Republika Hrvatska od samog početka libijske krize aktivno sudjeluje u naporima međunarodne zajednice za sprječavanjem daljnje eskalacije sukoba unutar zemlje i uspostavu mirne tranzicije, kao i u međunarodnim humanitarnim aktivnostima kojima je cilj osigurati nužnu pomoć ugroženom libijskom stanovništvu", izvijestili su Ministarstva.

Dodaju kako Hrvatska od početka libijske krize sudjeluje u naporima međunarodne zajednice za sprječavanje daljnje eskalacije sukoba unutar zemlje i uspostavu mirne tranzicije te u međunarodnim humanitarnim aktivnostima kojima je cilj osigurati nužnu pomoć ugroženom libijskom stanovništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara