Hrvatske prometnice blokirane kilometarskim kolonama: Zbogom turisti!

PRODUŽENI vikend donio je nezapamćene gužve na hrvatskim prometnicama. Na Istarskom ipsilonu je tijekom poslijepodneva, prema izvješću Hrvatskog autokluba, kolona dosegla dužinu od nevjerojatnih 35 kilometara, dok je kolona pred tunelom Sveti Rok, tijekom dana, bila duga i do 22 kilometra.

U 18.30 sati je HAK izvijestio kako se na autocesti A1 Zagreb-Split, kroz tunele Sveti Rok i Mala Kapela, ponovno prometuje dvosmjerno. Pred tunelom Sveti Rok kolona je u smjeru mora duga oko četiri kilometra, a prema unutrašnjosti oko 5,5 kilometara. Pred tunelom Mala Kapela kolona je u smjeru unutrašnjosti duga oko 7,5 kilometara, dok u smjeru mora nema kolona.

Na izlazu s autoceste pred naplatom Lučko, u smjeru Zagreba, kolona je duga oko osam kilometara.

Kolaps na Istarskom ipsilonu

Kolona na Istarskom ipsilonu, od čvora Višnjan u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, se ponešto smanjila te je trenutno duga oko 20 kilometara.

Otežano se u koloni prometuje državnom cestom D102 sa otoka Krka, te D501 preko Križišća prema autocesti A6 Rijeka-Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet, uz česte zastoje, i na autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb te na riječkoj obilaznici i Jadranskoj i Ličkoj magistrali. Vozače se moli za strpljenje.

Osim na graničnim prijelazima, gužve i u trajektnim lukama

Na svim graničnim prijelazima sa Slovenijom pojačan je izlaz osobnih vozila. Zbog gužve u prometu teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, na izlazu, prometna policija ih isključuje poslije naplate Trakošćan, na autocesti A2 Zagreb-Macelj.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do devet tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 kilometara na sat.

U trajektnim lukama i pristaništima promet je pojačan, a po potrebi se uvode i dodatne linije.

I.M.
Foto: Index / HAK Webcam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara