Hrvatski biskupi s plenarnog zasjedanja nisu Vladi uputili nikakav dopis

Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije opovrgnulo je danas pisanje jednoga dnevnoga lista da su hrvatski biskupi s posljednjega zasjedanja u Hvaru ponovno uputili Vladi zahtjev za "žurnim i bezuvjetnim povratom" četrdesetak objekata u Hrvatskoj. L

"Navedena tvrdnja je neistinita. Hrvatski biskupi sa svoga posljednjeg plenarnog zasjedanja u Hvaru nisu uputili Vladi nikakav dopis", ističe se u današnjem priopćenju za javnost Tajništva HBK-a.

Dodaje se kako je poznato glede povrata imovine oduzete Katoličkoj crkvi u vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine, da postoje obveze Vlade koje proizlaze iz Ugovora o gospodarskim pitanjima, potpisanog između Svete Stolice i Republike Hrvatske. Za provedbu toga međunarodnog ugovora oblikovana je Mješovita komisija, koja vodi pregovore o pojedinim pitanjima, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo moralno neprihvatljivim pokušaj da se upravo u predizborno vrijeme neistinitim tvrdnjama nastoji manipulirati spomenutim ugovorom i hrvatskim biskupima", stoji u priopćenju.

Jutarnji list od 11. studenoga na prvoj i trećoj stranici donio je članak u kojem se "ekskluzivno" izvješćuje javnost o "sporu s Crkvom" i tvrdi da su hrvatski biskupi sa svoga zasjedanja prošlog mjeseca u Hvaru ponovno uputili Vladi zahtjev za "žurnim i bezuvjetnim povratom" četrdesetak kapitalnih objekata u cijeloj Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara