Hrvatski blok protiv ukidanja viza za državljane Srbije i Crne Gore

HRVATSKI blok protiv je vladine odluke o privremenom ukidanju viza za državljane Srbije i Crne Gore, jer smatra da to ugrožava sigurnost Hrvatske i predstavlja njezino "polagano klizanje na zapadni Balkan", navodi se u današnjem priopćenju stranke.

HB, u priopćenju navodi da bruxelleski zahtjev za ukidanje viznog režima prema Srbiji i Crnoj Gori, a kojemu će ova vlast sigurno udovoljiti, ugrožava sigurnost Hrvatske.

U času kada se Madžarska i Grčka spremaju uvesti vizni režim prema Srbiji i Crnoj Gori, Hrvatska se otvara kao jedinstveno područje za ilegalne imigracije s istoka za trgovinu ljudima, raspačavanje droge, terorizam i sve moguće vrste međunarodnog kriminala, smatraju u HB-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drže da su za Hrvatsku osobita pogibelj zatvorene zapadne i otvorene istočne granice i zbog toga što nema sporazum o readmisiji sa Srbijom i Crnom Gorom po kojemu bi ilegalne useljenike mogla vraćati u te zemlje.

"Bruxelleski zahtjev napokon raskrinkava bajku ove vlasti o "zagrebačkom summitu", o individualnom pristupu Europskoj uniji, o "regati" umjesto konvoja i slične varke", navodi se u priopćenju i dodaje da se u novinama zapadni Balkan više ne piše malim početnim slovom, već velikim i predstavlja kao "razvojna šansa".

Hrvatska Vlada donijela je danas odluku po kojoj se privremeno od državljana Srbije i Crne Gore neće zahtijevati vize za ulazak u Hrvatsku za turističke posjete do 90 dana, te da se suspenzija viznog režima primjenjuje od 10. lipnja do 31. prosinca ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara